petak, 21. kolovoza 2015.

JEDNOSTAVAN KOLAČ KAO IZ NAJBOLJE SLASTIČARNE






Totalno sam odusevljena. Ovakav isti kolač sam probala u naj finijim slasticarnicama.
Sastojci
     Podloga: 300 gr mlevenog keks
      150 gr maslaca/margarina
      50 - 100 ml soka po izboru ili mleka
     Fil: 500 gr krem sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
      300 ml slatkog vrhnja
      100 ml mleka
      200 gr secera u prahu

      1 vrecica zelatine

 

       Vocni sloj: 500 gr voca ( malina, visanja, jagoda, kupina )
      200 ml vode
      3 vanil secera
      3 zlice secera
      1 vrecica zelatine
Priprema
    Za podlogu pomesati mlevene kekse sa otopljenim puterom i sokom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo nadev.

 

      Za nadev krem sir pomesati sa secerom u prahu, izmesati. Umuceni slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mesati u glatku smesu. Dodati otopljenu zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputi na vrecici i istopili u 100 ml mleka. Promesati. Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frizider da se stisne.
    Za vocni sloj pomesati voce, vodu, vaniliju secer i secer i kuvati dok ne provri. Kada prokljuca neka se kuva jos 5 minuta. Ukloniti sa vatre i dodati zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputama. Prohladiti i naneti na nadev. Vratiti u frizider da se vocni sloj zelira

0 komentari:

Objavi komentar