nedjelja, 9. kolovoza 2015.

DOMAĆI UŠTIPCI DOK TREPNETE GOTOVI SU







Sastojci
    1 jaje
    200 gr brasna
    1/2 kesice praska za pecivo
    so

      oko 1,5 dl jogurta
    ulje za przenje

 
Priprema
    1.
    Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.
    2.
    Masa treba da izgleda ovako
    3.
    Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.

      4.

      Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.
    5.
    Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.
    6.
    Posluzite uz sir i ajvar.

Posluživanje
Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar