srijeda, 12. kolovoza 2015.

CUPAVCI SA KREMOM! KAKO SAM IH POCELA PUNITI, MOJI VISE NE SMATRAJU CUPAVCE BEZ KREME :)






Po zahtjevu, evo i recept, mada svi recepti za cupavce su slicni, i u pitanju je obicni zuti biskvit! Za kremu moze i drugi neki puding, ili neka druga krema.
SASTOJCI
Za biskvit
3 jaja
15 zlica secera
15 zlica ulja
15 zlica mlijeka
15 zlica brasna

  1 prasak za pecivo

ZA IZRADU
100 g cokolade za kuhanje
2-3 dcl mlijeka (zavisi, dodavati po malo mlijeko)
oko 150 g kokosa
1 puding, vanila ili neki drugi (skuhan na 4 dcl mlijeka, ostalo po uputstvu)



PRIPREMA
1.
Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke po datom redosljedu.
2.
Peci na 190 C dok cackalica zabodena u sredinu ne izadje cista.
3.
Skuhati na tihoj vatri, sa stalnim mjesanjem cokoladu sa mlijekom dok se sve fino ne izjednaci. Zeljena gustina za umakanje je onako sirupasta, i to zavisi od cokolade, kako koju cokoladu kupim, svaki put mi treba druga kolicina mlijeka, prema tome pocnete sa 1 dcl, pa dodajete ostatak po potrebi, da nije previse rijetko, ne zelimo bas cokoladno mlijeko Isto tako ne zaboravite, ako kupite gorku cokoladu, da dodate secera u prahu.
4.

  Puding skuhati po uputstvu, samo na manje mlijeka, dakle 4 dcl, i ohladiti.
5.
Peceni, ohladjeni biskvit sjeci na kocke, te ih sjeci na pola po sredini, i puniti sa 1 velikom zlicom pudinga, svaki. Sa svih strana umakati u ohladjenu cokoladu (moze biti i malcice mlaka), te uvaljati u kokos.



http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar