petak, 4. rujna 2015.

TORTA KAO RUSKA KAPA I MNOGO BOLJA







Fantazija od torte
Sastojci
  TIJESTO
 6 jaja
 6 žlica šečera
 8 žlica mekog brašna
 3 žlice kakaa
 2 žličice prašak za pecivo
 1 dcl mlijeka
 1 dcl ulja
 prstohvat soli
  ZA PRELITI KORE



   0,1dcl čokomlijeka ili čistog mlijeka
  KREMA
 2 vrečice pudinga okusa slatkog vrhnja a može i vanilija
 8dcl mlijeka
 15 dkg šečera
 15 dkg bijele čokolade
 20 dkg maslaca
  GLAZURA
 100g čokolade
 60ml slatkog vrhnja
 1 žličica ruma
  kokos za ukrasiti stranice
Priprema

Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.
Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
Peci na 180 C oko 30 minuta.
Ohladi i hladno prereži na pola.
KREMA
Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.



  Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.

Glazura
Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
 Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar