četvrtak, 10. rujna 2015.

FERRERO ROCHER BAKLAVA







Moja skromna verzija ove velicanstvene slastice, nadam se da ce se dopasti i vama kao sto se dopala meni

SASTOJCI
• 500 g kora za baklavu

Premaz
• 100 g tamne cokolade
• 100 g Nutelle
• 100 g maslaca
• 100 ml ulja





Nadjev
• 300 g preprzenih i nasjeckanih ljesnjaka
• 150 g biskvitnih mrvica
• 2 zlice Nutelle
• mlijeka po potrebi





Agda
• 800 ml vode
• 500 g secera
• 2 vanilije
• I jos
• 3 zlice otpoljenog maslaca

PRIPREMA
1. Najprije napravi premaz tako sto ces sve sastojke otopiti na laganoj vatri dok ne dobijes sjajnu i ujednacenu masu . Ostavi sa strane da se prohladi dok ne napravis nadjev .

2. U posudu za mijesanje stavi nasjeckane i preprzene ljesnjake , dodaj im samljevene biskvitne mrvice , Nutellu i malo mlijeka , tek toliko da lagano navlazi mrvice i ljesnjake . Najbolje je da sve dobro izmijesas vrscima prstiju , tako ces najbolje umijesati Nutellu u ostale sastojke . Ostavi sa strane do upotrebe .

3. Na ravnu plohu polozi jednu koru i na nju stavi par zlica premaza , pa uz pomoc kuhinjsko kista premazi preko cijele kore . Ravnomjerno uz rub kore poslozi nekoliko zlica nadjeva , pa urolaj koru kao strudlu i to sto mozes cvrsce .

4. Urolane strudlice poslazi u premazan dublji pleh i ostrim nozem narezi ih na 6-7 cm duge tubice . Cijelu povrsinu baklave premazi sa 3 zlice otopljenog maslaca . Stavi baklavu peci u zagrijanu pecnicu na 150 stupnjeva oko 40 min .

5. U medjuvremenu skuhaj agdu tako sto ces staviti kuhati vodu , secer i vaniliju , pa kada uskuha nastavi kuhati jos 10 min . Ostavi na toplom do upotrebe .  Ispecenu baklavu prelij sa skuhanom agdom . Mozda ce vam se ciniti da je previse tekucine , ali ne brini sve ce to baklava upiti .

6. Nakon sto baklava upije svu tekucinu i nakon sto se ohladi prekrij je folijom i ostavi u hladnjak da se dobro rashladi najbolje preko noci . Sutradan serviraj baklavu sa salicom dobre turske kave

0 komentari:

Objavi komentar