ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

PAMUK KIFLE

Pamuk kifle





Pamuk kifle..ili najmekse kiflice..mesavina sastojaka daje takvu mekocu da nestaju odmah..Predivne slatke kifle !
Sastojci

     1kg brasna
     1 kvasac
     1 kesica peciva
     1 kasicica soli
     2 kasicice secera
     100ml ulja

 
       1 jaje
     250ml mleko
     200ml jogurta
     200ml mineralne vode
     + marmalada
     Premaz:

     1 jaje
     2 kasike ulja
     prstohvat soli
     + secer u prah

Priprema

    Kvasac razmutite u 150ml mleka,kasicicu secera i ostaviti da nadolazi.Kada lepo naraste sipati u brasno,dodati jaje,secer,sol,ulje ostatak mleka.Sipati prasak za pecivo i nalijte mineralnu vodu i jogurt.Zamesite glatko testo.
    Testo ostavite na toplom da nadolazi,da se udvostruci.

 
      Nadoslo testo podeliti na 4 dela,a svaki taj deo na 5.Umesite male loptice.Od svake loptice razvijajte praougaone forme.Na kraju staviti kasicicu marmalade ,i urolati.(Postupak je kao za pekarske kifle,samo sto su ove malo vece)
    Naredjajte ih u pleh oblozen papirom i ostaviti da opet nadolaze jos nekih 15 minuta.Kifle premazujete sa umucenim jajetom sa ulje sa dodatkom soli.Pecite ih u predhodno zagrejanoj pecnici(250stepeni),dok lepo ne porumene.Gotove,vruce pospite ih secerom u prah.
    Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar