ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

CRNI ČUPAVCI KAŽU MODERNA VERZIJA ČUPAVACA KOJA JE NADMAŠILA SVE PRETHODNE







Ovi crni čupavci (izvana i iznutra) bit će lijepa promjena na vašem stolu.Čupavci su kolač naše mladosti, radili smo ih zajedno s mamom ili bakom i smazali u trenutku uz čašu mlijeka.
Sastojci

    120 g maslaca
    100 g šećera
    2 jaja
    120 g brašna
    1 žlica kakaa

 
      1 pecilni prašak
    25 ml kuhane kave
    80 g čokolade za kuhanje
    4 žl marmelade od malina, naranče, borovnica
    3 dcl mlijeka
    150 g čokolade za kuhanje
    250 g kokosa
Priprema
    1.
    Za biskvit:
    Masalac i šećer tucite s mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje te dobro izmiksajte. Dodajte prosijano brašno sa pecilnim praškom i kakaom. dobro iziješajte te dodajte rastopljenu čokoladu i kavu ( pazite ovo je 25ml, ne 2,5 dcl, svega oko 3 žl kave).
    Smjesu rasporedite u kalup 20x30 kojeg ste prethodno obložili papirom za pećenje i pecite na 180°C oko 10 - 15 min. Provjerite čačkalicom.

 
      Ostavite da se ohladi te premažite cijelu površinu sa marmeladom po želji. Prerežite biskvit na pola te preklopite jednu polovicu preko druge. Narežite na kocke i stavite u zamrzivač dok pripremate smjesu za namakanje.
    2.
    U manji lončić stavite mlijeko i čokoladu da se topi na laganoj vatri. Pazite da vam mlijeko ne zakipi. Maknite s vatre te miješajte ako se sva čokolada nije otopila. Ostavite da se malo ohladi. U pliću posudu stavite kokos. Namačite kocke u smjesu te uvaljajte u kokos.
    Čupavce stavite da se ohlade u hladnjaku ili ako se ne možete strpiti kao ni ja, navalite na njih još tople. :)
    3.  
    Savijet: Ovo je relativno mala količina kolača pa ako trebate poduplajte smjesu i pecite u većem kalupu. Ja sam dobila 20 kocki.

0 komentari:

Objavi komentar