ponedjeljak, 26. listopada 2015.

ŽELITE GUŠĆU KOSU,TREPAVICE I OBRVE? OVO JE RECEPT STARIH EGIPĆANA KOJI POIČE NJIHOV RAST!


ŽELITE GUŠĆU KOSU,TREPAVICE I OBRVE? Ovo je recept starih Egipćana koji poiče njihov rast!









Jeste li uništili i trajno prorijedili obrve pretjeranim čupanjem, istanjili trepavice šminkanjem i neredovitim skidanjem make-upa? Jeli vam kosa oslabila od čestog ili neprimjerenog tretiranja?

Ne trebate odmah na japansko iscrtavanje obrva, ugradnju trepavica s 3d ekstenzijama, na transplataciju obrva ili kose (osim u težim slučajevima kad je folikula dlake uništena)…


  Imamo prirodno rješenje za obnovu! O čemu se radi?

Ricinusovo ulje! Jeftino, dostupno – stvarno djeluje!

Ricinusovo ulje je tekuće zlato za kosu, obrve i trepavice, a koristi se još od vremena starih Egipćana.

Ovo ulje ne samo da ovim vlasima daje zdrav izgled i poboljšava njihovu teksturu već ubrzava i rast. Ono je gusto, zlatne je boje te se dobiva cijeđenjem iz plodova biljke ricinusa. Pitate se zašto je posebno?

Ono sadrži rijetku masnu kiselinu koja se zove ricinoleična kiselina, a koja se može naći samo u ovom ulju i u pojedinim vrstama gljiva. Zbog visokog sadržaja spomenute kiseline, ricinusovo ulje pokazuje jaka anti-mikrobna i anti-upalna djelovanja.




Ono osigurava hidratantni učinak na obrvama, trepavicama, vašoj kosi i vlasištu. Zbog velike moći prodiranja, ricinusovo ulje ne samo da oblaže dlaku već i prodire u nju te na taj način prenosi brojne minerale i hranjive tvari čime se osigurava dugotrajna hidratacija i njega kose i vlasišta.

Ricinusovo ulje potiče rast trepavica, obrva i kose, čak i na prorijeđenim mjestima!

Redovitom uporabom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana kemijskim putem (oštećenja nastala uslijed korištenja jakih boja i slično). Omega-9 masne kiseline, koje ovo ulje sadrži u izobilju, hrane kosu i sprječavaju isušivanje vlasišta.

Ricinusovo ulje djeluje i kao sredstvo za zadržavanje vlage, jer privlači vlažnost u kosu i kožu. Redovito nanošenje ovog ulja učinit će kosu mekanom i podatnom.

Za najbolje rezultate potrebno je koristiti hladno cijeđeno ili ricinusovo ulje s Jamajke (ono je dosta tamnije boje). Kvalitetno hladno cijeđeno ulje je zlatno žute boje s blagim mirisom biljke. Nakon nanošenja, ovaj miris se gubi. Također, istraživanja pokazuju da hladno cijeđeno ulje smanjuje bore i tamne mrlje na koži.
Kako ga nanositi?

Obrve i trepavice

Svaku večer na očišćeno lice i oči, prije spavanja napravite slijedeće: Umočite štapić za čišćenje ušiju u ricinusovo ulje i pređite s njim po obrvama i trepavicama, dobro utapkajte. Možete ovo raditi i prstima ali pazite jer je ovo ulje ljepljivo i viskozno.

 
Nakon 2-3 mjeseca svakodnevne večernje primjene, obrve i trepavice će biti obnovljene, vidno deblje, tamnije i gušće te će se popuniti prorijeđena mjesta.


Kosa

Prije samog nanošenja, potrebno je da vam kosa bude vlažna. Ricinusovo ulje je vrlo gusto i viskozno tako da se ne preporuča nanošenje većih količina. Nanošenje većih količina vam neće pomoći već će vašu kosu učiniti masnom i opuštenom. Također, bitno je da ga nanosite samo na korijen i vlasište ili na vrhove. Nakon nanošenja, kosu prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom vrećicom, zatim je omotajte toplim ručnikom i ostavite da odstoji do dva sata. U tom vremenu, kosa i vlasište bi trebali upiti ulje. Nakon toga kosu dobro isperite (opet napominjemo da ne nanosite velike količine, inače ćete kosu morati ispirati nekoliko puta). Dalje, perite na uobičajen način.

Izvor;atma.hr

0 komentari:

Objavi komentar