nedjelja, 25. listopada 2015.

Blagotvorno vino i rakija – Ljekoviti pripravci









Iako se u slučaju probavnih smetnji savjetuje izbjegavanje alkoholnih pića, domaće vino i rakija pokazali su svoj veoma pozitivan učinak u slučaju gorušice, naravno, ukoliko se koriste u strogo propisanim količinama.

Upotreba bijelog vina: Da bi se smanjilo lučenje želučane kiseline, korisno je piti po 1 dl domaćeg bijelog vina 3 puta dnevno nakon jela. Terapiju sprovoditi 10 dana.



Vino od pelina: Potopiti 30 g pelina u 6 dl čistog alkohola ili jake domaće rakije i ostaviti da odstoji 24 sata. Nakon toga dodati 1 litru bijelog vina i ostaviti da odstoji 10 dana uz češće mućkanje, pa procijediti. Piti ovaj napitak 3 puta dnevno prije jela po žlicu vina, a terapiju sprovoditi 3 tjedna, te napraviti pauzu.

Upotreba rakije: Usitniti 20-30 g korijena lincure i staviti u bocu. Usitnjeni korijen preliti sa 1 litrom domaće rakije, umotati bocu u tamnu hartiju i ostaviti da se ekstraktuje oko 2 tjedna. U tom periodu bocu češće promućkati. Pije se po čašica rakije 20 minuta prije jela, a s obzirom na to da je veoma gorka, može se razblažiti vodom. veoma korisno

0 komentari:

Objavi komentar