četvrtak, 15. listopada 2015.
Ovaj pripravak od jabuke dokazano topi masne naslage i izbacuje kroz urin! -
Ovaj napitak je najbolje napraviti od domaćih, zdravih jabuka i koristiti ga nefiltrirano i nepasterizovano.
Zaista ga je jednostavno napraviti.
Poznato je da jabukovo sirće pomaže pri mršavljenju i topljenju masnoća. On je najpoznatiji prirodni lek protiv suvišnih kilograma, ubrzava metabolizam i štiti organizam od pada imuniteta.
Posebna prednost izbora jabukovog sirćeta je činjenica da je on baziran na prirodnim osnovama koje ne mogu nauditi ljudskom organizmu i predstavlja idealan dodatak dijeti jer ne šteti zdravlju.
KAKO DA GA KONZUMIRATE
Svako jutro potrebno je da razmutite u čaši vode 2-3 kašičice sirćeta. Popijte na prazan stomak.
U čašu možete da dodate i 1-2 male kašike meda.
A EFEKAT?
Kada je u pitanju želja za gubitkom težine postoje mnogi faktori koji su bitni za pozitivan učinak, kao što je na primer kondicija koja zavisi od toga koliko suvišnih kilograma imate.
Sirće će dosta pomoći u razgradnji masnoća bez obzira na stanje u kom se vaše telo sada nalazi. U proseku se uz ovakav režim gubi pet kilograma za mesec dana, a još deset kilograma u periodu od godinu dana.
KAKO GA NAPRAVITI
Postoji više načina da dobijete ovo fenomenalno zdravo sirće. Možete koristiti cijele jabuke, ali i ostatke ove voćke poput kora ili sredine.
Prvo ćemo pokušati sa ostacima voćke, sredinom, korama. Na ovaj način pojedete jabuke, a dobijete i sirće. Uz to, proces je brži od standardnog i treba vam dva mjeseca da dobijete svoje domaće jabukovo sirće.
Potrebno vam je: velika staklenka, ostaci jabuka (domaćih ili organskih, birajte bar trećinu slađih jabuka) i gušća gaza.
Ostatke jabuke ostavite na otvorenom. Poprimiće smeđu boju. Ne brinite, to je, upravo, ono što želite. Sada ih stavite u teglu i napunite je vodom. Pošto ostatke jabuka možete dodavati u teglu i u narednih par dana, najbolje bi bilo da ostavite prostora u tegli. Pokrijte je gazom i ostavite na toplom i tamnom mjestu.
Nakon nekoliko dana primetićete da se sadržaj tegle zgusnuo i da se pojavila sivkasta skrama (gljiva) na površini. Kada ovo vidite ne dodavajte više ostataka jabuke, a smesu ostavite na mjesec dana (ili više) zbog fermentacije. (Gljivu skidate). Već nakon mesec dana možete početi testiranje. Probajte sirće, proverite da li je dovoljno jako za vas.Ukoliko vam odgovara, procjedite smesu i sirće uspite u sterilisane boce.
Ne brinite ukoliko je sirće mutno, čak će biti i nekog taloga od jabuka i to je sasvim uredu. Ukoliko vam se to ne dopada, možete sirće procediti kroz gustu gazu ili pamučnu pelenu.
Ukoliko pravite sirće sa cijelim jabukama, princip je gotovo isti. Jabuke trebate narezati na kriške, takođe preliti vodom i ostaviti pokriveno gazom na tamnom i toplom mjestu. Proces traje duže – 6 mjeseci. Primjetićete pojavu gljive. Možete je skidati i baciti, ali u narodu postoji vjerovanje da je ova gljiva vrlo dobra kao obloga kod raznih upala.
Nakon 6 mjeseci, tečnost procjedite i prespite u veću staklenku i ostavite još 4 do 6 sedmica pokriveno gazom. Nakon toga je spremno za korišćenje.
Takođe, možete za vrijeme procesa sazrevanja staviti platnenu kesicu sa majčinom dušicom u smjesu da biste obogatili ukus.
Da li ste već pravili domaće jabukovo sirće? Da li je vaš metod drugačiji?
-
0 komentari:
Objavi komentar