ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

ZAPIŠITE OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA MONTE KOCKE

Monte kockee Monte kocke





Sastojci za biskvit:

    4 jaja
    4 kašike šećera
    4 kašike tople vode
    4 kašike brašna
    2 kašike kakaa
    1 prašak za pecivo

Preljev:



      1 dcl. čokoladnog mlijeka

Krema:

    1 l. mlijeka
    6 kašika šećera

    8 kašika gustina
    200 gr. maslaca

Čoko krema:

    200 gr. čokolade za kuhanje
    200 gr. nutele
    0,5l. šlaga u tetrapaku


Priprema:
Biskvit dobijate tako sto pjenasto umutite zumanjke i secer. Dodjate im toplu vodu, kao i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješate izmiksana bjelanca koja ste umutili sa prstohvatom soli. Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i prohladjenu koru prelijete čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali. Pustiti da se ohladi.

  Kremu skuhati i u hladno dodati maslac.
Kremu namazati na biskvit.
Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladiti.
Na bijelu kremu namazati tamnu…ukrasi po želji

0 komentari:

Objavi komentar