ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.
MAMIN PILEĆI PAPRIKAŠ
< br />
Pileći paprikaš napravljen po ovom maminom receptu je dosta blagi, lagan, a vrlo ukusan. Nije kao onaj izvorni mađarski. Nema zaprške, vrhnja ni feferona... Ovaj mogu i mala djeca jesti, često ga pravim jer je jednostavan, a moji ga klinci obožavaju i to s tjesteninom ili rižom.
Sastojci:
1 pile (narezano na komade)
1 luk
1 dl bijelog vina
pileći temeljac ili voda sa ½ kocke juhe
ružmarin
prstohvat curry-a
prstohvat muškatnog oraščića
1 žlica koncentrata paradajza
ljuta crvena paprika ili feferon - prema želji za zaljutiti
maslinovo i obično ulje
sol
papar
Na ulju podinstajte luk, dodajte oprane, očišćene i posoljene komade pileta i dinstajte još nekoliko minuta miješajući da pobijele sa svih strana. Zalijte vinom i pustite da vino ishlapi.
Dodajte papar, ružmarin, muškatni oraščić, koncentrat paradajza i curry, zalijevajte temeljcem te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Prema želji zaljutite paprikaš s crvenom ljutom paprikom ili feferonom. Servirajte uz pire krumpir, tijesto, njoke ili rižu, a prema želji dodajte i žlicu kiselog vrhnja
0 komentari:
Objavi komentar