ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

MAMIN PILEĆI PAPRIKAŠ


< br />


Pileći paprikaš napravljen po ovom maminom receptu je dosta blagi, lagan, a vrlo ukusan. Nije kao onaj izvorni mađarski. Nema zaprške, vrhnja ni feferona... Ovaj mogu i mala djeca jesti, često ga pravim jer je jednostavan, a moji ga klinci obožavaju i to s tjesteninom ili rižom.


Sastojci:

    1 pile (narezano na komade)
    1 luk
    1 dl bijelog vina
    pileći temeljac ili voda sa ½ kocke juhe
    ružmarin


      prstohvat curry-a
    prstohvat muškatnog oraščića
    1 žlica koncentrata paradajza
    ljuta crvena paprika ili feferon - prema želji za zaljutiti
    maslinovo i obično ulje
    sol
    papar


Na ulju podinstajte luk, dodajte oprane, očišćene i posoljene komade pileta i dinstajte još nekoliko minuta miješajući da pobijele sa svih strana. Zalijte vinom i pustite da vino ishlapi.

  Dodajte papar, ružmarin, muškatni oraščić, koncentrat paradajza i curry, zalijevajte temeljcem te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Prema želji zaljutite paprikaš s crvenom ljutom paprikom ili feferonom. Servirajte uz pire krumpir, tijesto, njoke ili rižu, a prema želji dodajte i žlicu kiselog vrhnja

0 komentari:

Objavi komentar