četvrtak, 23. travnja 2015.

PAŽNjA: Najbolji prirodni lijek protiv muške neplodnosti!

ljekovitost goji bobica



Pored uništavanja impotencije, vučje bobice ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju vid, usporavaju starenje i pospješuju pamćenje.

Vode porjeklo sa Tibeta i Himalaja, namirnica popularna poslednjih 10 godina, a nosi latinski naziv “Lucium Barbarum“, poznatija kao goji iliti vučje bobice. U tradicionalnoj istočnjačkoj medicini koristi se od davnina, zapadne kulture su je tek nedavno uvrstile u svakodnevni režim ishrane.

Nedavna istraživanja proglasila su bobice jakim prirodnim antioksidansom i afrodizijakom. Goji bobice su vrlo djelotvoran lijek protiv muške neplodnosti, jer pojačavaju lučenje testosterona u organizmu.
Osim što su produktivne za mušku impotenciju, bobice čiste tijelo od slobodnih radikala, ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju vid, smanjuju nivo šećera i holesterola u krvi, poboljšavaju cirkulaciju, jačaju organizam nakon bolesti, usporavaju starenje i pospješuju pamćenje.

Vučje bobice su u Aziji poznate kao crveni dijamanti, a bogate su vitaminom C i gvožđem (u 100g bobica nalazi se 11mg željeza, a to se smatra najvećim izvorom gvožđa u nekoj biljci). Sadrži mnoštvo nutrijenata i fitohemikalija (daju boju, ukus i miris), a pored toga sadrži 18 amino kiselina, vitamine B1 i B2, cink, kalcijum i kalijum. Bobice doprinose razvijanju moždanih funkcija, pomoću linolne i alfa–linolenske kiseline.

0 komentari:

Objavi komentar