nedjelja, 26. travnja 2015.

5 načina na koje vam jogurt pomaže da imate prekrasnu kosu i kožu






Najveća prednost prirodne kozmetike je u tome što u svakom trenutku možete otići do frižidera i u njemu pronaći par odličnih sastojaka. Ako naučite kako da ih pravilno kombinujete, više nećete trošiti novac na skupe preparate. Jogurt je jedan od tih moćnih sastojaka. On je bogat cinkom i mliječnom kiselinom te je odličan u rješavanju niza problema, vezanih za ljepotu, sa kojima se žena svakodnevno suočava. Kroz sledećih pet savjeta naučite kako da iskoristite jogurt na najbolji način.

Osvježava lice

Ako vam je koža lica suha i trebate dodatnu hidrataciju, jogurt je savršen izbor. Jednostavno nanesite debeli sloj najobičnijeg jogurta na lice. Nakon desetak minuta masku isperite toplom vodom. Mliječna kiselina iz jogurta napraviće blagi piling, omekšati kožu i pružiti joj neophodnu hidrataciju.

Eliminiše perut

Jogurt takođe pomaže u uklanjanju peruti. Jogurt, poput šampona, utrljajte u korjen kose. Ostavite ga na kosi petnaest minuta, a zatim isperite toplom vodom. Mliječna kiselina uklanja suhe ćelije kože sa tjemena dajući koži neophodnu hidrataciju.

Uklanja akne

Da biste se riješili akni, lice namažite debelim slojem jogurta. Ostavite da odstoji pola sata te isperite hladnom vodom. Jogurt posjeduje antigljivična i antibakterijska svojstva i zbog toga je prilično moćan prirodni lijek protiv akni.

Izjednačava ten

Mliječna kiselina pomaže pri izbjeljivanju tamnih fleka na licu. Na lice nanesite jogurt u koji ste dodali par kapi limunovog soka. Ostavite na licu pola sata, a zatim isperite mlakom vodom. Da biste postigli što bolji rezultat, masku nanosite dva do tri puta sedmično.

Smiruje opekotine od sunca

Jogurt u svom sastavu ima i cink koji pomaže u smirivanju opekotina nastalih od predugog izlaganja suncu. Nanesite jogurt na tijelo i pričekajte bar petnaest minuta. Isperite mlakom vodom. Vaše tijelo će biti kao novo. (minimagazin.com

0 komentari:

Objavi komentar