subota, 25. travnja 2015.

KORISTAN SAVJET: RIJEŠITE SE GRČA U NOGAMA U SEKUNDI OVIM TRIKOM





Uz ovaj trik grč će vrlo brzo popustiti.

Znanstveno je dokazano da smanjen broj elektrolita u krvi poput magnezija, kalija, kalcija i natrija mogu dovesti do česte pojave grčeva u nogama. Oni se smanjuju pojačanim znojenjem ili pak uporabom diuretika. Magnezij i kalcij najčešći su minerali uzročnici grčeva, a upravo se oni najčešće i najbrže izlučuju iz organizma.

Osim nedostatka minerala, uzročnici grčeva u nogama mogu biti i neudobne cipele, spuštena stoopala, degenerativne promjene zglobova stopala, nepravilno sjedenje ili pak neke bolesti lokomotornog aparata. Prevencija grčeva jest vježbanje, dobra cirkulacija, ispijanje barem litre i pol tekućine dnevno, unos dovoljno minerala u tijelo.

Uhvati li vas grč u stopalu ili u drugom dijelu noge, možete ga se uspješno riješiti ovim trikom. Primite se za nožne prste noge koju je uhvatio grč te ih naglo i snažno povucite prema sebi. Bude li bol snažna, izdržite i pokušajte zadržati stopalo u tom položaju, a drugom rukom istovremeno masirajte bolni mišić. Grč će vrlo brzo popustiti.

0 komentari:

Objavi komentar