subota, 18. srpnja 2015.

SPAS ZA DIJABETIĆARE: Gljiva koja snižava nivo šećera u krvi za preko 40%






Gljiva Coprinus comatus snižava nivo šećera u krvi za preko 40%, već sat vremena nakon unošenja, a njeno dejstvo traje više od šest sati.

Već četrdesetak godina, u najeminentnijim centrima Dalekog istoka i SAD se obavljaju istraživanja u vezi sa dejstvom gljiva na liječenje tumora, kardiovaskularnih oboljenja, dijabetesa, alergija… U istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju na eksperimentima na miševima, a zatim i na ljudima, dokazano je da konzumiranje ljekovitih gljiva u velikom procentu zaustavlja rast i širenje malignih ćelija ili ih sasvim uništava, a pri tome obnavlja zdrave ćelije. Gljiva Coprinus Comatus se izdvojila kao idealno prirodno sredstvo u borbi protiv jedne teške bolesti današnjice – dijabetesa.

 
Idealan lijek za šećernu bolest

Gljiva Coprinus Comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, gvožđem, bakrom, cinkom i nijacinom, a sadrži i dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam njih esencijalne. Sušeni prah ove gljive postao je u nekim zemljama sastavni dio liječenja dijabetesa. Coprinus Comatus reguliše nivo šećera u krvi, smiruje upalne procese u organizmu, a povrh toga, sprječava nastanak kardiovaskularnih bolesti koje su redovna komplikacija dijabetesa. Pored toga, Coprinus Comatus je značajan za očuvanje ćelija pankreasa koje proizvode insulin. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, djeluje protivupalno i preventivno na kardiovaskularna oboljenja kod dijabetičara. Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije pankreasa koje produkuju insulin). Sat i po nakon uzimanja praha gljive Coprinusa, nivo šećera u krvi redukuje se za 41%, tri sata kasnije snižava se za 31%, dok za 6 sati u krvi i dalje ima 20% manje šećera, prenosi kucnilekar.com.

Sprječava komplikacije šećerne bolesti

 
U sprječavanju posljedica dijabetesa kao što su sljepilo, otkazivanje rada bubrega, amputacija noge, srčani i moždani udar, od presudnog značaja može biti unos Coprinusa koji predstavlja fantastičan napredak u borbi protiv šećerne bolesti. Takođe, od velike koristi može biti onima koji žele da održavaju na optimalnom nivou nivo šećera u krvi i tako smanje rizik od ateroskleroze. Osim toga, naučno je dokazano da Coprinus smanjuje rizik od pojave raka i sarkoma. Preporučene dnevne doze su 3 puta po 0,5 gr osušenog praha

0 komentari:

Objavi komentar