subota, 20. veljače 2016.

ZA DOBRU PROBAVU I JAČANJE IMUNITETA: Ruski ljekar otkrio recept za najmoćniji napitak!

Bundeva


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme





Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij, nedaleko od Rostova na Donu. Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset miliona primjeraka i prevedene na više stranih jezika.

Bundeva

Svojim knjigama želi da motiviše ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje i na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

On smatra da je jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka gripa ili prehlade. Ishrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se oduprijeti sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefira baš i ne prija, vjerovatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%) ili velike količine probiotika.

Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje tijelo i probavu da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno (čak ga možete izmješati sa punom čašom vode), a zatim postupno povećavati.



Kefir se može koristiti kao lijek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju (kao što je ovaj napitak ili nakon hemoterapije gdje je 4 šoljice dnevno prihvatljivo). Napraviti pauzu jednom nedeljno, kada ne konzumiramo kefir bar 1 dan. Čak i na Tibetu postoji uverenje da je najbolje piti samo 2 šoljice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Evo njegovog recepta za napitak od bundeve za moćnu probavu i jačanje imuniteta:

Sastojci:

– 4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive)
– 150 g kuhane i ispasirane bundeve
– 1 kašika prirodnog meda

Priprema:

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuhane i ispasirane bundeve. Sve dobro izmješajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno djeluje na organe za varenje, ubrzava metabolizam i jača imunitet cijelog organizma.

Izvor: atma.hr

0 komentari:

Objavi komentar