ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Neki od prirodnih lijekova koje su koristile naše bake

bak


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Predstavljamo vam nekoliko prirodnih recepata,koje su koristile naše bake, dok farmaceutski preparati nisu preplovili tržišta.




Za bolje varenje

Bolovi u abdomenu često se javljaju usled upale želudca i creva. Za ublažavanje tegoba koristi se:

Sok od bokvice

Pola kilograma listova sveže bokvice dobro operite, sitno je iseckajte i iscedite u sokovniku. Sok pomešajte s medom i uzimajte tri puta na dan po jednu kašiku.

Upala grla

Zbog virusne prehlade, velikog naprezanja glasa ili suvog vazduha grlo postaje nadraženo. U oporavku će vam pomoći:

Žalfija s medom

Prelijte kašičicu suvih i usitnjenih listova žalfije šoljom ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta. Procedite čaj, dodajte kašiku meda i ispirajte grlo četiri puta dnevno po pet minuta.

Dijareja

Dijareja se javlja kada organizam pokuša da se oslobodi bakterija, virusa i određenih aditiva iz hrane koji su dospeli u organe za varenje. U tim situacijama treba da umirite stomak i da obnovite crevnu floru. U tome će vam pomoći:



Barena jabuka

Ogulite i očistite jabuku, isecite je na kriške i kuvajte na pari dok ne omekša. Jedite jednu dnevno.

Upala bešike

Ovaj zdravstveni problem javlja se kako leti tako i zimi. Upalu izazivaju bakterije, a prepoznaje se po pritisku u bešici, bolovima ili peckanju pri mokrenju. Pomoći će vam:

Sok od brusnice

Svakodnevno pijte tri šolje soka od brusnice čiji sastojci ubijaju bakterije i ne dozvoljavaju njihovo razmnožavanje. Uz to pijte i dva i po litra vode, kojom ćete ubrzati izbacivanje bakterija.

Glavobolja

Glavobolja nastaje iz mnogo razloga, a najčešći okidači su umor, neispavanost, loše držanje tela i vrata, stres, problemi s vidom, visok krvni pritisak. Za ublažavanje glavobolje pomoći će vam:

Beli luk

Izrendajte nekoliko čenova belog luka, nanesite ga na slepoočnice i isperite nakon 15 minuta.

Izvor: kucnilekar.com

0 komentari:

Objavi komentar