nedjelja, 21. veljače 2016.

MUČE VAS BOLNI ZGLOBOVI: Pokušajte jednostavan recept s limunovom korom

recept-s-limunovom-korom

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme








Limun je izuzetno korisna voćka koja nam nudi brojne zdravstvene beneficije. Ima širok raspon ljekovitih svojstva i može nam pomoći u slučaju različitih zdravstvenih problema, pozitivno utiče na želudac, jetru, kao i na jačaje našeg imunog i kardiovaskularnog sistema.




Limun je izuzetno efikasan u prevenciji raznih bolesti, uključujući bubrežne kamenace, visok krvni pritisak, gripu, bronhitis i sl.

Nije samo korist od limunovog ploda, ovaj recept s limunovom korom pomoći će vam da se riješite bolnih zglobova!



Sastojci:

– 2 limuna
– maslinovo ulje
– tegla

Priprema:

Oljuštite limun i stavite njegovu koru u teglu. Zatim napuniti teglu s maslinovim uljem, zatvorite je čvrsto i držate 2 sedmice na tamnom mjestu. Nakon tog perioda, procijedite mješavinu kroz gazu i tako pripremljeno ulje stavljajte na bolne zglobove.

Za najbolje rezultate, primjenite tretman prije odlaska u krevet, tako da će ulje djelovati preko noći. Ako niste u mogućnosti stavljati oblog preko noći, onda ga primjenite na isti način i mirujte 3-4 sata.

Izvor: LijekizPrirode.com

0 komentari:

Objavi komentar