subota, 20. veljače 2016.

Tinktura od lovora za bolne zglobove i mišiće

lovorov list


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Lovor (Laurus nobilis) je biljka koja ima vrlo jake analgetska svojstva. To je razlog zašto lovorov list je super biljka kada je riječ o liječenju brojnih bolesti, poput migrene. Ona također igra veliku ulogu u probavu hrane, jer to poboljšava i potiče probavu tijekom probavnog trakta i pomaže u smanjenju razine šećera u krvi. Od svog jak miris odbija insekte, to se također može koristiti kao sredstvo protiv moljaca. Sada ćemo vam predstaviti vrlo učinkovitu i jednostavanu za pripremu, tinkturu protiv reumatizma, bolnih tetive i mišića, bolnih i nateklih zglobova.
lovorov list
Priprema se vrlo lako i jednostavno. Sve što trebate imati kako bi se ispravno pripremili tinkturu je lovorov list i malo alkohola.

Potrebni sastojci:
– 30 grama svježeg lovorovog lista

– 300 ml 60% alkohola



Načine pripreme:
Fino nasjeckajte lovorov list i stavite u staklenku. Dodajte alkohol i čvrsto zatvorite posudu. Zatvorenu posudu stavite na toplo mjesto da stoji 10 dana. Nakon 10 dana procjedite dobivenu tekućinu i stavite je u bocu.

Upotreba:
Možete koristiti tinkturu za masažu bolnih područja. Možete koristiti tinkturu na drugi način – konzumiranje 10 kapi njemu otopi u vodi, 3 puta na dan prije obroka.

Mjere oprez:
Ovaj oprez vrijedi za bilo kakve lovor konzumacije. Lovor se ne smije koristiti dulje od mjesec dana. Morate napraviti najmanje 15 dana pauze prije nego što nastavite ga koristiti. Trudnice i djeca do 6 godina starosti ne smiju koristiti lovorov list.

izvor:znanstvena.com

0 komentari:

Objavi komentar