četvrtak, 18. veljače 2016.

Maska koja osvježava suhu i oštećenu kosu

banana-maska-za-kosu


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Maske za kosu koje napravite sami i za koje znate tačne sasotojke, su sigurno najbolja kombinacija za vašu suhu i oštećenu kosu, kako piše Run Healthy Lifestyle.

Svakako treba da pokušate vratiti vašoj kosi sjaj uz kombinaciju jaja, banana, meda i piva. Zašto?

Jaja su dobra za rast kose jer sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin, te štite kosu od oštećenja. Banane daju kosi elastičnost, sjaj i mekoću, dok je med za rast kose izuzetno koristan, jer ima veliku količinu hranljivih materija i vitamina E,K,C,B1,B2 i B6. Pivo sadrži kvasac i vitamine grupe B u velikim količinama, koji su odlični su za jačanje kose.

Potrebni sastojci:

– 1 banana – 1 jaje (ili samo žumance)
– 1 kašika meda
– 1/2 šolje tamnog piva

Sjedinite sastojke u blenderu, te ih nanesite na kosu, zamotajte folijom i držite 1-2 sata. Poslije operite kosu na uobičajeni način.

Masku upotrebljavajte samo jednom sedmično!

izvor:zdravljeipriroda.org

0 komentari:

Objavi komentar