četvrtak, 18. veljače 2016.

LAKO ZA NAPRAVITI, A JAKO KORISNO: Prirodni lijek kojim ćete regulisati nivo šećera u krvi!

krvv

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Prirodni lijek se sastoji od začina zavodljivog ukusa – cimeta i klinčića, a vrlo se lako priprema. Ovaj prirodni lijek podstiče metabolizam i djeluje vrlo povoljno na vaše cjelokupno zdravlje.



Cimet između ostalog, ima sposobnost regulisanja šećera u krvi, djeluje protiv gljivičnih infekcija, smanjuje nadutost i moćan je antioksidans.

Klinčić ne zaostaje mnogo kada su u pitanju ljekovita svojstva. Ovaj začin pomaže kod oslobađanja tijela od toksina, ublažava zubobolju i utiče povoljno na zdravlje srca.

Sastojci:

– 2 štapića cimeta
– 30 g klinčića
– 5 litara vode



Priprema:

Cimet i klinčić stavite u vodu i neka pripravak stoji u frižideru 4-5 dana.

Uzimajte 1 decilitar ovog lijeka (možete procjediti prije ispijanja) ujutru na prazan želudac.

Kada vam ostane samo 4 decilitra ovog lijeka, napravite novu dozu. Nakon popijene 3 flaše, napravite pauzu od 15 dana i po potrebi ponoviti tretman.

Izvor: kucnilekar.com

0 komentari:

Objavi komentar