srijeda, 17. veljače 2016.

Domaće maske za kosu protiv peruti: Efikasni prirodni recepti!

How-to-Prevent-Dandruff-e1365255739989


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Perut je sindrom koji predstavlja prebrzu podjelu čelija i iritaciju gornjeg sloja kože. Čelije rožnatog dijela se ne odvajaju pravilno i počinju da se gomilaju. Pored ovih vidljivih ljuspica, na koži glave se javlja crvenilo i svrab.





Postoje dvije vrste peruti: suha i masna. Ako se perut pojavljuje 1-2 dana nakon pranja kose i praćena je svrabom, to je suha perut. Ako se javi nakon 4-5 dana, onda je to masna perut.

Odlični i veoma efikasni prirodni recepti, za oslobađanje od peruti u kućnim uslovima ( koji su nam na dohvat ruke) , predlaže nam narodna medicina u vidu maski. Njih je neophodno primjenjivati u roku od 2-3 mjeseca. Nakon toga perioda oslobodićete se od ove neprijatne i nelagodne pojave.

Domaće maske protiv suhe peruti:

Ako maske sadrže ulja, neophodno je, po nanošenju maske, na kosu staviti najlonsku kesu i umotati glavu peškirom

Primenjuju se jednom nedeljno:

– Masirajućim pokretima utrljajte u korjen dlake toplo čičkovo ulje. Isprati poslije 30-40 minuta.

– Izgnjećite 7-8 čenova bijelog luka i pomješajte sa ricinusovim uljem u jednakim proporcijama. Ova maska se ispira poslije 2 sata.

Mana ove maske: ostaje prisutan miris bijelog luka. Potpuno oslobađanje od peruti se javlja posle 7-10 tretmana. Dobar rezultat će biti vidljiv već poslije druge primjene ove maske. Miris luka možete eliminisati ako kosu poslije pranja isperete vodom sa limunom ili sirćetom (na 1 l tople vode – 2 kašike soka od limuna)

– Pomešajte po 2 kašikice suncokretovog ulja i meda, 1 kašikicu soka aloe, 1 supenu kašiku majoneza i 1 žumance. Isperite poslije 30 minuta.

Maske koje se primenjuju 2-3 puta nedeljno:

– Pomješajte 1 žumance, 3 kašike jogurta i 1 kašiku ulja (možete koristiti – maslinovo, čičkovo, ricinusovo, suncokretovo). Isperite po isteku 1 sata.

– Pomješajte sok od pola limuna sa 1 kašikom ricinusovog i 1 kašikom maslinovog ulja. Masku nanijeti na glavu, pola sata prije pranja kose.

– 1 kašiku meda, 1 kašiku suncokretovog ulja i 4 kašike izrendanog crnog luka pomješati i nanijeti na kosu na 1 sat.

Domaće maske protiv masne peruti

Primenjuju se jednom nedeljno:



– 7-8 čenova izgnječenog bijelog luka utrljati u korijen dlake i ostaviti na 2 sata.

– Pola sata prije pranja kose utrljajte u koren dlake mješavinu od 2 čena izgnječenog bijelog luka sa kašikom ricinusovog ulja, kašikom pavlake i kašikom soka od limuna.

– Za sat vremena do pranja kose, utrljajte u korijen dlake iscjeđeni sok od jedne srednje cvekle.

– Smjesu iz izrendanog crnog luka možete nanijeti na kosu sat vremena prije pranja. Kosu poslije pranja isperite sa vodom i sokom limuna da izbjegnete miris luka (1 l vode – 2 kasike soka od limuna).

Maske koje se primenjuju 2-3 puta nedeljno:

– Nanesite na kosu topli jogurt i isperite ga posle 30 minuta

– Sok aloe protiv peruti: sok aloe posjeduje izuzetna antiseptička i protivupalna dejstva na kožu glave. Da biste se oslobodili peruti, preporučuje se utrljavati u korijen kose sok iscjeđeni iz lista aloe. Isprati poslije 40-50 minuta.

A možete u kosu glave utrljavati i isečeni uzduž, mesnati list aloe. Poslije je samo isprati vodom. Na ovaj način eliminišete ne samo perut, nego i sprjećavate opadanje kose, povećavate protok krvi, normalizuje se PH vrijednost kose.

Ja ovo radim na jednostavan način. Uvijek imam pripremljen (na duži vremenski period) biostimulativni sok aloe, i svaki put ga utrljavam u vlažnu kosu, nakon pranja. Zaista je efikasno.

Zar ovo nije razlog da „uselite“ ovog zelenog „pomoćnika“ u svoju kuću, koga su uvijek cjenile i naše bake.

– Možda zvuči iznenađujuće, ali aspirin je odličan pomoćnik u borbi protiv peruti. Izgnjećite 2 tablete aspirina i pomješajte sa 10 ml šampona. Utrljate u vlažnu kosu i isperite poslije 3 minute.

– Povremeno utrljavanje ricinusovog ulja u kožu glave dovoljno će odmastiti kosu i spriječiti pojavljivanje peruti u budućnosti. Provjereno je. Ricinusovo ulje mođete dodati u domaći šampon za rast kose. Ako imate masnu kosu, utrljavajte ulje u kožu glave sat vremena prije pranja kose.

– Probajte i masku sa lukom protiv peruti, opadanja i za brži rast kose.

Budite lijepi i zdravi!

Izvor: uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar