nedjelja, 1. studenoga 2015.

ZLATNO MLIJEKO: Čisti jetru, liječi grip, spriječava rak, poboljšava imunitet! (RECEPT) -

ZLATNO MLIJEKO: Čisti jetru, liječi grip, spriječava rak, poboljšava imunitet! (RECEPT)









Zlatno mlijeko je čuvena mješavina nevjerovatno zdravih sastojaka i prirodnih lijekova. Kažu da liječi čitav niz različitih bolesti
Svi pričaju o ovoj supermoćnoj, ljekovitoj mješavini. Zovu je “Golden milk”, u prevodu “zlatno mlijeko” i pripisuju joj niz blagotvornih svojstava. Za sveukupno poboljšanje zdravlja, podizanje imuniteta i liječenje depresije preporučuje se svakodnevna konzumacija, bilo “na kašičicu” ili kao dodatak jelima i napticima. Kažu da je jako ukusno u kafi.

Riječ je o mješavini kurkume, kokosovog ulja, cimeta, đumbira i meda – sve redom jako vrijednih sastojaka poznatih još u ajurvedskoj medicini. Zahvaljujući zajedničkom djelovanju, “zlatno mlijeko”, navodno, ima antikancirogeno, protivupalno i antiseptičko dejstvo, prirodni je analgetik, obnavlja imunitet i probavu, čisti jetru, reguliše metabolizam, liječi kožne probleme, snižava holesterol, popravlja moždane funkcije, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i od Alchajmerove bolesti.

Evo kako se pravi. Potrebno vam je:

– 1/2 kašičice svježe mljevenog crnog bibera
– 1 kašičica đumbira u prahu
– 1/2 kašičice cimeta
– 1/2 kašičice kardamoma (za bolji ukus)
– 1/2 šoljice (8 kašika) kurkume
– 1 1/2 šolje vode (360 ml), plus još 1/2 (120 ml)
– 1/2 šoljice (120 ml) kokosovog ulja (možete koristiti i maslinovo ulje)
– 1/4 šoljice (60 ml) domaćeg meda



Pomešajte kurkumu sa prvom količinom vode i zagrijte na laganoj vatri dok ne prostruji, mejšajte varjačom pa dodajte ostatak vode i promejšajte dok se ne ujednači.

Odvojeno pomješajte sve ostale začine pa ih dodajte u pastu od kurkume. Kuvajte na laganoj vatri uz mješanje oko tri minuta.
Izvor :Telegraf.rs

- See more at: http://www.narodnamedicina.info/index.php/2015/11/01/zlatno-mlijeko-cisti-jetru-lijeci-grip-sprijecava-rak-poboljsava-imunitet-recept/#sthash.yM9217SH.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar