nedjelja, 29. studenoga 2015.

Liječenje urinarnih infekcija na potpuno siguran i učinkovit način

infekcije mokračnih kanala













Infekcije mokračnog sistema mogu lako postati otporne na antibiotike, zavisno od vrste infekcije.

Tada je potrebno uzeti jače antibiotike koji će pored infekcija uništiti i vaš imuni sistem i napraviti veći problem.

Srećom, postoje prirodni lijekovi koji su vrlo korisni i učinkoviti u liječenju urinarnih infekcija. Jedan od njih je sjeme grejpa.



Žene su obično više sklone infekcijama mokračnog sistema, ali to ne znači da muškarci nemaju iste probleme. Ako antibiotici ne pomažu infekcija se može pretvoriti u vrlo ozbiljan problem i može naškoditi bubrezima.

To se posebno odnosi na žene u trudnoći, jer promjene u mokraćnom sistemu mogu dovesti do preranog poroda.

Jedna od mana antibiotika je što oni uništavaju obje vrste bakterija, i loše i dobre bakterije. Prirodni lijekovi su sigurni za korištenje, a također su i jako učinkoviti u liječenju i to je jedan od razloga zašto se mnogi odlučuju za alternativne metode liječenja.

Ulje sjemenki grejpa

Napravljena je studija kako bi se utvrdilo da li sjemenke grejpa imaju utjecaj na urinarni trakt.

Istraživanje objavljeno 2005 godine pokazalo je rezultate koji potvrđuju da je vrlo učinkovit učinak sjemenki grejpa čak kada antibiotici nisu imali nekakve rezultate na osnovu istog problema. Ista studija je potvrdila da ekstrat iz sjemenki grejpa inhibrira rast dobrih bakterija.

Kako to stvarno djeluje?

Liječnici su u početku tvrdili da je ekstrat sjemenki grejpa u preporučenim količinama učinkovit protiv svih bakterija u tijelu.

Međutim, posljednjeg desetljeća znanstvenici su uspjeli utvrditi pomoću elektronskih mikroskopa kako ekstrat sjemenki grejpa tačno djeluje.

Ovaj ekstrat probija kroz bakterijske membrane i otpušta citoplazmu unutarnjeg sadržaja bakterije vrlo brzo, u roku od 15 minuta, čak i u vrlo malim dozama, razrijeđen. Ekstrat sjemenki grejpa inhibrira rast gram pozitivnih i gram negativnih bakterija.

To pokazuje da izvadak iz sjemenki grejpa radi ne vjerovatno brzo i ne vjerovatno dobro. Također, ekstrakti su vrlo snažna antifungalna sredstva, čime imaju još jednu prednost nad antibioticima.

Kada imate bilo kakve urinarne infekcije, trebate konzumirati ekstrat iz sjemenki grejpa svaki dan, dva tjedna ili jesti grejp, to će biti dovoljno…

0 komentari:

Objavi komentar