srijeda, 4. studenoga 2015.

Čudotvorno sredstvo protiv mnogih bolesti: Nevjerojatna svojstva lovorovog ulja

Laurus1









Lovorov list – svima poznat, a mnogima i omiljen začin koji je odavno zaslužio počasno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko zna da se listovi zimzelenog mediteranskog drveta mogu koristiti ne samo za pripremanje hrane.



Od ovih listova možete pripremiti ljekovito ulje koje posjeduje čudesne osobine. Danas ćemo vam ispričati nešto o svojstvima ovog proizvoda io načinima njegove primjene, prenosi uspesnazena.com.

Svojstva lovorovog ulja:

– Smanjuje bolove
– Umiruje živčani sustav
– Povećava znojenje i time izbacivanje toksina
– Podiže ukupan tonus organizma
– Stimulira mentalnu aktivnost

Pošto se ovaj proizvod dobro pokazao kod liječenja proširenih vena i oboljenja zglobova, pripremili smo za vas uputstvo za njegovu pripremu i uporabu za liječenje ovih bolesti.

Pripema lovorovog ulja:

Isitnite 30 gr lovorovog lista i prelijte s 250 ml biljnog (suncokretovog, maslinovog) ulja. Staklenku dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mjesto na 2 tjedna.

S vremena na vrijeme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procijedite ulje kroz gazu u staklenu bocu. Čuvajte ulje na prohladnom mjestu.

Način korištenja:

Kada vam bude potrebno, malo ga ugrijte na vodenoj pari. Temeljito ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.

Osim liječenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene, kod liječenja bolesti uha-grla-nosa, naročito uha. Ako imate jaku glavobolju – utrljajte ulje u sljepoočnice, bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovim uljem možete zamijeniti aspirin, zato što je u stanju sniziti temperaturu. Također, pomaže otklanjanju boli u želucu i crijevima, normalizira funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.



Da biste uspostavili normalan rad žuči, dovoljno je u čašu jogurta dodati nekoliko kapi lovorovog ulja i popiti prije odlaska na spavanje.

Također, lovorovo ulje je odlična preventivna mjera, ono će povećati otpornost na infekcije, odnosno podići će vaš imunitet.

U domaćim uvjetima od lovorovog lista možete pripremiti losion za problematičnu kožu lica, koji je vrlo učinkovit u borbi s aknama i prištićima.

Također možete pripremiti sredstvo za čišćenje organizma od naslaga soli, za bolne zglobove i razbijanja kamena u žući i pretvaranje njega u pijesak.

uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar