četvrtak, 5. studenoga 2015.

Riješite se upale sinusa ovim PRIRODNIM I DJELOTVORNIM SREDSTVIMA!

sinusii-660x413








Razlozi za kroničnu upalu sinusa su mnogobrojni: gripa i prehlada, stomatološka infekcija, alergija na hranu, gljivična infekcija u sinusnoj šupljini.

Upala sinusa izaziva veoma neugodnu bol, a ponekad i nateknuće.  Kosti oko nosa, oči i obrazi su obložene membranom koja proizvodi sluz, i služi da zagrije i navlaži udahnuti zrak. Kada su sinusi preopterećeni, sluz se nastavlja akumulirati  što često dovodi do infekcije. Razlozi za kroničnu upalu sinusa su mnogobrojni: gripa i prehlada, stomatološka infekcija, alergija na hranu, gljivična infekcija u sinusnoj šupljini.

Uz ova prirodna i djelotvorna sredstva  s lakoćom ćete pročistiti sinuse i nosnice.

1. Topli ručnik

Topli ručnik može vam ublažiti glavobolju Namočite ga u toplu vodu, dobro ga iscijedite i nakapajte na njega par kapi eukaliptusovog i ulja metvice.  Položite ručnik, dok je još topao, preko čela i nosa.  Toplina će  ovlažiti vaše nosnice te olakšati bol i pritisak u sinusima.

2. Inhalacija kao lijek

Blaži oblik upale sinusa koji obično prati prehlade ne zahtjeva lijek iz grupe antibiotika, a inhalacija toplom parom može biti veoma korisna. U posudu s vrućom vodom dodajte kamilicu ili kadulju, nagnite se nad posudu, pokrijte glavu i udišite  paru. Topao vodena para brzo dovodi do otvaranja sinusa.

3. Čaj od đumbira

Čaj od đumbira.  odličan je za oslobađanje začepljenog nosa i sinusa te za ublažavanje glavobolje povezane s upalom sinusa. Za đumbirovu ljekovitost zaslužan je aktivan sastojak gingerol. Ljut okus ovog čaja ugrijat će nosnice i sinuse te potaknuti razrjeđivanje i izlučivanje sluzi.

4. Oblog od hrena

Hren je dobro poznati lijek koji su naši stari koristili za liječenje gripe i prehlade, a koristi se posebno za liječenje infekcija gornjih dišnih puteva. U staklenku od pola litre a stavite jedan naribani korijen hrena, te do vrha nalijte vinski ocat. Staklenku zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi tri dana  Pripravak možete koristi tako  da najmanje pet puta dnevno otvorite poklopac staklenke i nekoliko minuta udišete pare. Prije spavanja dvije jušne žlice pripravka prelijte preko gaze i stavite na čelo. Ovaj postupak ponavljajte najmanje šest dana.

Izvor:dnevno.hr

0 komentari:

Objavi komentar