ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

TIKVICE ZA MRŠAVLJENJE

t0




Tikvice su neverovatno dobre za svaku dijetu. Ipak, malo ko ih sprema na pravi način, tj način koji je prihavtljiv u dijetama.
Na žalost napopularniji način pripremene tikvica je pržalje, tj pohovanje. Prženje je inače najgori način na koji možete spremiti hranu. Ulje zagrevanjem prelazi u tzv trans masti koje su zapravo odgovorne za povišen nivo holesterola u krvi. Namirnice kao što su tikvice još brže i bolje upijaju ova ulja, tako da od zdravlja u prženim tivicama nema ni z.
Najbolji način na koji možete spremati tikvice je pečenje na roštilju ili u rerni. Pečenje na visokm temperaturama ujedno je i najbolji način da namirnice zadrže što više svojih dobrih Bland spelautomater online som finns tillgangliga pa svenska hittar man manga spel fran den svenska spelutvecklaren NetEnt. strana. A tikvice ih imaju puno.
Prvo, tikvice su pune vlakana, a vlakna su sve što vam treba u dijeti (uz belančevine). Vlakna vas čine sitim, a dodano t2samnjuju apsopciju masti, tako da ako uz tikvice i pojedete nešto masniji sir na primer, neće biti toliki „problem“. Vlakna su ono što nam je iz tikvica nakorisnije, a ona se ne smanjuju termičkom obradom. Ono što ne preživi pečenje jeste vitamin C, ali ionake se ne oslanjamo na ovo povrće za unos ove vrste vitamina. Sa druge strane tikvice imaju dosta minerala, a naročito magnezijuma, koji je važan za zdravlj srca, krvnih sudova, važan je i za antioksidantne enzime. Obzirom da su tikvice sastavljene iz preko 90% vode, onda je i njihova kalorijska vrednost veoma mala – 100g tikvica ima svega 18kcal, slično kao krastavac, šampinjoni, kupus, zelena salata…


Tikvice nemaju puno hranjivih materija i mogu se kombinovati sa kaloričnom,zdravom hranom kao što su sirevi ili integralna testenina, meso i riba. Možete ih spremiti kao varivo ili kao salatu, a dobro se kombinuju sa belim lukom, kiselim mlekom, sirom, maslinovm uljem
SALATA OD PEČENIH TIKVICA
1 velika tikvica
4 čena belog luka
tri šnite malo masnog sira


1-2 kafene kašike maslinovog ulja
Tikvice iseći na kolutove debljineoko 5mm. Poređati ih na papir za pečenje, preličiti sa maslinovim uljem i peći u rerni 10-15 minuta. Naizmenično ređati pečene tikvice, sitno seckani beli luk i beli sir u činiju za salatu. Poslužiti hladno.
http://dijetezamrsavljenje.info/

0 komentari:

Objavi komentar