utorak, 24. ožujka 2015.
100 puta moćnije od antibiotika
Svi koji se okreću prirodi lako će prepoznati moć ove supe, a trebali bi je isprobati i svi oni koji su upotrebom antibiotika telu naneli više štete nego koristi.
Sastojci:
50-ak češnjeva belog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oljuštenih
2 kašičice maslaca
2 kašičice maslinovog ulja
2 veća, usitnjena crvena luka
1 kašičica naseckane sveže majčine dušice
6 šoljica (od 250 ml) pileće bistre supe (kao osnova)
1 svežanj svježeg začinskog bilja – peršun, majčina dušica, lovorov list (možete i sušeni začini)
3 šoljice starog hleba nasečenog na kockice
1 šoljica masnije kisele pavlake
Postupak:
1. Zagrejte peć na 180 stepeni. Odrežite vrhove (1/3) glavice belog luka. Tako pripremljen beli luk zalijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni 90 minuta pa ohladite.
2. Za to vreme zagrejte dve kašičice maslinovog ulja i maslac u loncu na srednjoj temperaturi. Prodinstajte crveni luk desetak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni beli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmešajte, dodajte usitnjenu majčinu dušicu, pileću supu i ubacite svežanj svežeg začinskog bilja (ili sušeno).
3. Smanjite temperaturu, dodajte komadicće hleba i ostavite sve da se krčka pet minuta dok hleb ne omekša.
4. Izvadite svežanj začinskog bilja pa dobijenu supu izmiksajte u blenderu (ili ručnim mikserom) dok ne dobijete polukremastu smesu. Vratite u lonac, dodajte kiselu pavlaku i posolite po potrebi. Vaša lekovita supa je spremna!
0 komentari:
Objavi komentar