utorak, 7. travnja 2015.

ČAŠICA SVAKO JUTRO: Sirup koji uklanja masnoću iz krvi





Limun i peršun se kuvaju dva-tri sahata i pije se svako jutro na prazan stomak.
S povišenom masnoćom u krvi ili holesterolom mnogo ljudi se bori u savremenom svijetu zbog brzog načina života, ali i zbog genetske predispozicije. Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol/L. Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.

Kako napraviti sirup za skidanje masnoće u krvi?
POTREBNI SASTOJCI:
- 1 kg limuna
- 5-6 vezica peršuna
- 3 l vode
- 1 kesica sode bikarbone

Limun oprati najpre u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone.
Ostaviti tako da odstoji oko sahat vremena.
Peršun zajedno sa stabljikom isjeckati na sitnije komadiće.
Limun zajedno sa korom sitno isjeckati.
Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode.
Kuhati na tihoj vatri dok se ne ukuha, od 2 do 3 sahata. Kada se skuha, iscijediti.

Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa.

Pije se svako jutro, na prazan stomak, mjera je jedna puna čašica za rakiju.

Mjera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.

0 komentari:

Objavi komentar