petak, 19. veljače 2016.

Popijte jednu čašu rižine vode i učinite mnogo za svoje zdravlje

rizina voda napitak

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme








Sumljamo da su mnogi od vas čuli za zdravstvene prednosti rižine vode. Naime, možete uživati mnoge zdravstvene prednosti svaki put kada kuhate rižu. Dakle, sve što je potrebno za pripremu ovog blagotvorne vode je riža. Kuhajte organsku rižu u čistoj i svježoj vodi u loncu. Čim je riža kuhana, ocijedite tekućinu u zdjelu.
rizina voda napitak

Uz to možete jednostavno napraviti rižinu vodu na ovaj način:
Da biste napravili rižinu vodu treba vam samo organska riža, filtrirana voda i tegla. Prelijte i prekrijte pola šalice riže s vodom. Ostavite da se riža natapa nekoliko minuta dok voda ne postane blijedo bijela. (Prije ovoga možete rižu oprati, ukoliko mislite da nije čista). To je cijeli proces.



Zdravstvene prednosti rižine vode:
Prevencija Alzheimerove bolesti
Iako to još nije potvrđeno, nekoliko istraživanja su pokazala da konzumacija riže vode može spriječiti pojavu Alzheimerove bolesti.
Najbolji lijek za groznicu
Ova vodu trebate koristiti kao prirodni lijek za groznicu, jer inhibira gubitak vode zbog groznice i povraćanja tijekom infekcije. Štoviše, ona vraća izgubljene hranjive tvari i ubrzava proces oporavka.
Sprečava zatvor
Ova čudesna voda je bogata vlaknima i pomaže radu crijeva. Također, škrob potiče razvoj korisnih bakterija u želucu.
Sprečava dehidraciju
Rižina voda je osobito korisna u ljetnim mjesecima, kada gubimo mnogo vode znojenjem. Ona može zaustaviti dehidraciju tijela i gubitak hranjivih tvari.
To je dobar izvor energije
Rižina voda je bogata ugljikohidratima, što znači da se može pružiti puno energije. Ugljikohidrati su izuzetno važni za energiju i rižina voda također može spriječiti osjećaj iscrpljenosti. Dakle poželjno piti čašu rižine vode u jutarnjim satima.
Zaštita od sunca
Konzumiranje rižine vode može značajno da vas zaštiti od sunca. Tvar prisutna u rižinoj vodi, pod nazivom oryzanol, bori se protiv UV zrake od sunca.
Sprečava razvoj raka
Jedna od najvećih prednosti rižine vode je činjenica da to može pomoći u slučajevima prevencija i razvoja raka. Naime, redovita konzumacija rižine vode može spriječiti određene vrste raka.

izvor:zenstvena.com

0 komentari:

Objavi komentar