Bliži se vrijeme počinka te je dobar trenutak da se podsjetimo na ovaj nevjerojatan napitak koji možete popiti prije spavanja!
“Zlatno Mlijeko” je predivan, ukusan i nevjerojatno zdrav napitak pogotovo pogodan za konzumiranje u večernjim satima, a dobrobiti su izvanredne.
Glavni sastojak u ovom receptu je kurkuma. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenolni identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih djelatnosti, a uključuje antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.
U kombinaciji sa crnim paprom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.
Dodatne prednosti:
-Protuupalno djelovanje, antioksidans, antiseptik, analgetik
-Jača imunitet
-Anti – kancerogen
-Pomaže u održavanju razine kolesterola
-Potiče probavno zdravlje
-Detoksikator jetre
-Regulira metabolizam i kontrolu tjelesne težine
-Visoki krvni tlak
-Memorija i mozak
-Različiti uvjeti kože
-Neurološki poremećaji
-Smanjuje trigliceride
Dodavanje crnog papra u jela začinjena kurkumom povećava bioraspoloživost kurkumina za oko 1000 puta, zbog piperina, ljutog svojstva crnog papra. Da, dobro ste pročitali, miješanjem kurkume i crnog papra zajedno, povećava se tjelesna apsorpcija kurkume za 2000% !
Zlatno mlijeko
Korak 1 – Pasta od kurkume
Sastojci:
1/4 šalice praha kurkume
1/2 žličice mljevenog papra
1/2 šalice filtrirane vode
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi za kuhanje i dobro promiješajte. Uključite vatru na srednju jačinu i miješajte neprestano dok smjesa ne postane gusta pasta. To ne traje dugo pa ne napuštajte štednjak. Pustite da se smjesa ohladi, a zatim je držite u maloj staklenci u frižideru .
Korak 2 – Zlatno mlijeko
Sastojci:
1 šalica bademovog mlijeka (mlijeko od konoplje ili kokosa su također dobra opcija, a ayurveda preporučuje i kravlje mlijeko, ali samo u slučaju da možete nabaviti prirodno domaće mlijeko od krave koja nije nasilno tretirana)
1 žličica kokosovog ulja
1/4 žličice ili više paste od kurkume
Priprema:
Kombinirajte sve sastojke, osim meda u loncu za kuhanje. Uključite vatru na srednju jakost. Dok grijete obavezno neprestano miješajte i ne dopustite da prokuha. Dodajte meda po želji
0 komentari:
Objavi komentar